DC ShoesCsapatGördeszkaColin McKay


Colin McKay

Születési dátum: 1975 Augusztus 29.
Születési hely: Vancouver, BC
Lakhely: Carlsbad, CA
Deszkás évek száma: 22

Colin a Powell Peralta „Public Domain“, magyarul Közkincs című videójában debütált a deszkás világ színpadán. Néhány későbbi pro társaságában – úgymint Moses Itkonen, Sluggo és Rick Howard – úgy zúzott a Vancouver-i fa játszótereken, mintha a legádázabb deszkásparkban lett volna. Colin fiatal volt és piszok jó, amiért egyszerre irigyelték, utálták és tisztelték őt. Pár évvel később átigazolt a Plan B csapatához, amely vele együtt vált a gördeszkás történelem legendájává.

A Plan B videókkal Colin bebizonyította, hogy egyike az utolsó olyan arcoknak (természetesen Danny Way-el együtt), akik egyaránt magas szinten űzik a vert rámpás és az utcai deszkázást is. A „Virtual Reality” (virtuális valóság) óta ez alól talán az egyetlen kivétel Bob Burnquist, még a korai Anti Hero-s időszakából. De lényegében Danny és Colin a két utolsó veterán, akik mindkét stílusban kiváló teljesítményt tudtak nyújtani, olyan videóbemutatókkal, amelyek hihetetlen sokoldalúságról és tehetségről tesznek tanubizonyságot. Milyen szép is volna, ha felbukkanna valaki az újoncok közül, aki ugyanezt a szintet tudná hozni...!

Az évek során Colin nem csak a vert stílus túlélőjének, hanem igazi újítónak is bizonyult azzal, hogy a street trükköket rámpára adoptálta, majd stílusosan tovább is fejlesztette. Produkciója minden egyes versenyen újra és újra lenyűgözte a deszkás társadalmat és a fotóival voltak tele a magazinok. Colin ma a Centre Distribution nevű kanadai gördeszkás cég vezetője és az RDS Skate Supply egyik tulajdonosa. Elég jól megtérült neki a deszkázás, de ha valaki, akkor ő igazán megérdemli, tekintve, hogy milyen sokat tett (és tesz ma is) a gördeszkás kultúráért.

Kevencek/Megosztás

 

   

Colin McKay Fakie Heel Shove-it Switch Flip Backside Tailslide Smith 180 Colin and Danny VIDEÓ: Colin Video
BIO GALÉRIA VIDEÓK