DC ShoesCsapatGördeszkaRob Dyrdek


Rob Dyrdek

Születési dátum: 1974. Június 28.
Születési hely: Ohio
Lakhely: Encinitas, Grand Rapids, Michigan
Deszkás évek száma: 18

Rob Dyrdek ritka holló a profi gördeszkások között: olyan srác, aki legalább annyira karizmatikus személyiségérôl, mint deszkás tudásáról ismert. Gördeszkásként Dyrdek már sokat letett az asztalra: díjak versenyeken világszerte, legendás videó szereplések és magazin megjelenések. Rob egyéniségébôl fakadóan szenvedélyes és motivált, és mindenek felett egy kiváló sportoló, aki átformálta a modern street gördeszkázást. Kulcsszerepet játszott abban, hogy a DC Shoes, valamint néhány más vezetô deszkás cég ma az legyen, ami. 1974-ben született Ohio-ban, 12 évesen kezdett gördeszkázni és alig egy évvel késôbb a népszerû G&S (Gordon & Smith) csapatának legfiatalabb tagja lett.

16 évesen hivatásos lett az akkor alakult, mára legendássá vált Alien Workshop Team-ben. „A személyiség és a tehetség megfelelô párosítása szüli a hírességeket, és Dyrdek-nek megvolt a képessége, hogy mindezt egyetlen hatalmas energiabombává konvertálja” – emlékszik vissza Chris Carter, az Alien Workshop alapítója. Röviddel az elsô profi versenye után Dyrdek összabarátkozott Ken Block-kal és Damon Way-el, a Droors Clothing elnökével és alelnökével, akik látva a srácban rejlô lehetôséget, felkérték, hogy képviselje a Droors Clothing ruhakollekciót.

A Droors Clothing-ból hamarosan DC Shoes lett, az elsô cég, aki kifejezetten gördeszkázáshoz gyártott sportcipôt. Dyrdek rendkívüli street stílusa miatt Block és Way felkérték ôt, hogy az újonnan megalakult DC csapat elsô street tagja legyen. Rob 1995-ben csatlakozott a DC Shoes-hoz és részt vett az elsô kimondottan deszkázáshoz készített cipô tervezésében. Az eredmény a Dyrdek1, ami olyan újdonságokat mutatott be, mint például a biztonsági fûzô.

A Dyrdek neve által fémjelzett cipô gyorsan népszerû lett a gördeszkások között, rekordidô alatt elfogyott, és ismertté tette a DC nevét, mint deszkás cipô gyártót. Ez felkeltette Rob érdeklôdését a cipôtervezés iránt, újabb feladatokat vállalt magára, és olyan sikermodelleket alkotott, mint az Alias, a Modus vagy a Blend.

Rob volt az elsô profi gördeszkás, aki saját beltéri deszkaparkot építtetett TF, azaz Training Facility néven 1998-ban, San Diego-ban. Figyelme ekkor a deszkázásról az üzlet felé fordult, és olyan cégeket alapított, mint a Silver Trucks and Reflex Bearings.

Rob felhasználta üzleti érzékét, hogy segítsen a legális utcai deszkás terepek kialakításában a körülbelül 13 millió amerikai gördeszkás számára, ezzel igyekezve visszaadni a sportágnak, ami sztárrá tette ôt. Megalapította a Rob Dyrdek/DC Shoes Skate Plaza Alapítványt, ami deszkaparkok építésével foglalkozik szerte az Államokban. Jelenleg Rob Los Angelesben, Kaliforniában él.

Amikor nem gördeszkázik, az alapítványában tevékenykedik, vagy DC cipôt tervez, akkor számtalan projektjének egyikén dolgozik. 2006 novemberében valóságshow sorozata indult az MTV-n „Rob és Big” címmel, amelyben testôre és barátja Christopher "Big Black" Boykin szereplésével mutatják be mindennapjaikat Rob Hollywood Hills-i otthonában. Már a show harmadik évada fut sikerrel, az igazi utcai deszkázást mutatva be heti rendszerességgel az amerikai átlagpolgárnak.

2006 májusában Rob a „Street Dreams“ (utcai álmok) filmezésébe kezdett, aminek társírója, producere és fôszereplôje is egyben. A „Street Dreams“ nem csak egy újabb film lesz a gördeszkázásról, azzal a céllal készül, hogy az igazi, ôszinte utcai deszkás életet mutassa be Hollywood-i sallangok és sztereotípiák nélkül.

Egy fiatal srác útját követi, akinek az az álma, hogy egy napon szponzorált gördeszkás legyen. A film várhatóan még idén megjelenik.
A DC mellett Rob számos céget képvisel: Alien Worksop, Reflex Bearings, Silver Trucks, Monster energy drinks, valamint saját napszemüveget tervez a Spy Optical számára.

Kevencek/Megosztás

 

   

Rob Dyrdek Noseblunt 180 Nosegrind Nosegrind Dyrdek Signature AD X-Games
BIO GALÉRIA VIDEÓK