DC ShoesCsapatSnowboardTorstein Horgmo


Torstein Horgmo

Születési dátum: 1987. Február 18.
Születési hely: Trandheim, Norway
Lakhely: Oslo, Norway
Snowboardos évek száma: 11

Könnyed stílusával – ami úgy tûnik mostanában a skandináv snowboardosok sajátossága –Torstein Horgmo egy kirívó tehetség Norvégia lejtôirôl. Az, hogy 2008 egy jó év volt számára, nem kifejezés. A Winter Dew Tour vermonti versenyének utolsó körében egy switch backside 1260-al kápráztatta el a jelenlévôket, amivel el is hozta az elsô díjat. Ez a siker tovább bôvítette gyôzelmeinek amúgy sem rövid listáját: elsô helyezések a Tokiói TTR Nissan X-Trail Jam-en és a múlt szeptemberi Burton Ausztrál Open Slopestyle versenyszámában. Elôzô év augusztusában pedig megkapta az Oakley Stylewars legjobb trükkért járó díját a híres switch BS 1260-nal, vagyis ugyanazzal, amivel a Winter X-Games 12 Big Air bajnokságon az aranyat.
Miután egy gerincsérülés kis híján véget vetett a karrierjének, Torstein sikeresen felépült és elképesztôen jól szerepelt 2007-ben is. Versenyeken különösen a Slopestyle és a Big Air számokban aratott, ami eljuttatta a TTR World Tour rangsor élmezônyébe, és a 2001-es TransWorld Rider díjátadón megakapta az Év tehetsége címet. Decemberben egy elképesztô Snowboarder Magazin címlapfotóval zárta az évet: az Új-Zélandon készült képen egy repülô Subaru rally autó mellett ugrat, amit DC társalapító Ken Block vezet.
Ebben a szezonban Torstein a Standard Films csapatával forgat, valamint a TTR World Tour-on versenyez – nem is kérdés, hogy sokat hallunk még róla a közeljövôben.

Kevencek/Megosztás

 

   

Torstein Horgmo Norway Sunset Rock to fakie Road gap Torstein 01 Switch back 9 Torstein backcountry
BIO GALÉRIA VIDEÓK